Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

Nekoliko savjeta kako poboljšati zdravlje srca



Isključite masne namirnice

Pržena hrana je ukusna, ali je loša za srce. Da biste poboljšali zdravlje vašeg srca, isključite masnu hranu iz vaše prehrane. Uključite zdrave masne kiseline, kao što su omega-3 masne kiseline koje se nalaze u ribi.

Kontrola kolesterola

Loš kolesterol (LDL) je loš za srce, pa je važno kontrolirati njegovu razinu. LDL je jedan od glavnih uzoraka krvnih ugrušaka i srčanog udara.

Gubitak težine

Prekomjerna težina povećava rizik od srčanih bolesti. Dakle, obratite pažnju na svoju težinu kako bi ostali zdravi i aktivni.

Vježbanje

To je jedan važan, ali jednostavan način za poboljšanje zdravlja vašeg srca, ali i cjelokupnog zdravlja. Redovno vježbanje najmanje 30 minuta svaki dan povećava cirkulaciju krvi i pomaže vam da izbjegnete srčanožilne bolesti.

Prestanite pušiti

Ova loša navika može oštetiti pluća i srce. Pušenje povećava šanse za srčanožilne bolesti i rak.

Crveno vino

Čaša crvenog vina je vrlo dobra za srce. To je resveratrol, koji sprječava stvaranje krvnih ugrušaka, a također povećava razinu HDL kolesterola. Čaša crnog vina za žene i dvije čaše za muškarce na dan su dobre za poboljšanje zdravlja srca.

Smanjite unos soli

Smanjenjem soli kontrolirate krvni tlak i štite srce od bolesti, pa na taj način poboljšavate zdravlje vašeg srca.

Trigliceridi

Ovo je još jedna vrsta lipida, kao što je kolesterol, koji se nalaze u krvi. Visoka razina triglicerida u krvi može povećati rizik od srčanih bolesti. Zasićene i trans-masnoće bogate su trigliceridima, pa ih izbjegavajte. 



Popular Posts