Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

Prirodni napitak protiv zatvoraMnogi od nas bar jednom su doživjeli neugodnu epizodu s probavom: zatvor, proljev ili nadutost. Od zatvora ili opstipacije pate milijuni ljudi, od kojih su tri četvrtine žene, no taj se problem često ignorira, bilo zbog srama ili zbog uvjerenja da se ne može riješiti ili pak nekog drugog razloga.

Zatvor se očituje smanjenjem broja stolica odnosno odlazaka u toalet, njihovom tvrdoćom te otežanim pražnjenjem crijeva. Uzroci su najčešće promjena uobičajenih, svakodnevnih životnih navika (privremeno nekretanje, preobilni obroci, putovanje), uzimanje nekih lijekova (sedativa ili lijekova protiv kiseline) ili bolesti poput dijabetesa, tumora, sindroma nadraženog crijeva, multiple skleroze i sl., a česta je i u trudnoći.

Zatvor nije bezazlen pojava

Zatvor može uzrokovati druge, vrlo neugodne bolesti poput analnih fisura (oštećenja sluznice analnog kanala), čira rektuma i, vrlo često, hemoroida. Zatvor se može javiti samo povremeno ili pak prerasti u kroničan problem potraje li dulje od nekoliko tjedana. Opstipacija, odnosno zatvor, je često praćena umorom i promjenom raspoloženja jer se organizam nedovoljno oslobađa toksina iz sadržaja crijeva. Kad je prolaz crijevnog sadržaja znatno usporen, sluznica crijeva dulje upija vodu i stolica postaje tvrda.

Poželjno bi bilo imati jednu  do dvije stolice na dan koje su srednje konzistencije, odnosno da nisu ni pretvrde ni premekane.

Genadij Petrovič Malahov poznati ruski iscjelitelj i pisac knjiga iz oblasti narodne-tradicionalne medicine, koji živi i radi u gradu Kamensk-Šahiniskij nedaleko od Rostova na Donu savjetuje za sve ljude koji imaju kronične probleme s probavom i pate od dugotrajnog zatvora sljedeći prirodni napitak:

Sastojci: 
  • 1 svežanj lišća špinata 
  • 2-3 dl kiselog mlijeka 
Postupak: 
  • Izaberite kvalitetan, mladi, svježi špinat. 
  • Odvojite peteljke od lišća i dobro operite lišće. 
  • Stavite lišće u blender, odnosno kuhinjski mikser. 
  • Dodajte u to 2 -3 dl kiselog mlijeka. 
  • Dobro izmiksajte. 
  • Ujutro i navečer pijte po jednu čašu ovog napitka. 
  • Ovo će brzo potaknuti probavni sustav na pravilan rad. 
Probajte i vi, lako je i brzo za napraviti, zdravo je za cijeli organizam – i što je najvažnije - djeluje.
Popular Posts