Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

Četiri prirodna lijeka protiv umornih očiju



Oči nas vode kroz život, one su naš "prozor" u svijet. Obzirom na sav “posao” koji obavljaju, do kraja dana, one postaju umorne i iscrpljene. Kako biste održali njihovo zdravlje i vratili im prirodni sjaj, donosimo četiri prirodna kućan lijeka koji će vam pomoći u tome.

Maslinovo ulje

Zdravstvene koristi maslinovog ulja su višestruke. Njegova uloga u liječenju umornih očiju takođe je veoma značajna. Povremeno masiranje očiju maslinovim uljem smanjuje natečenost, tamne kolutove i bore na koži oko očiju.

Krastavac

Jedan od najprirodnijih metoda za liječenje umornih očiju je uz pomoć krastavca. Uzmite dva kolutića krastavca i stavite ih na kapke. Mirujte četiri do pet minuta. Pored toga što će vam pomoći da odmorite oči, krastavac sadrži i antioksidante koji su pogodni za nesavršenosti kože, kao što su bore i akne.

Zamrznute vrećice čaja

Stavite iskorištene vrećice čaja od kamilice u zamrzivač. Ostavite ih da prenoće u zamrzivaču te ih ujutro stavite na oči. Za razliku od drugih vrsta čaja, kamilica ima umirujuće djelovanje. Vrećice držite na očima do šest minuta i one će vratiti svježinu vašim očima te će smanjiti crvenilo i natečenost.

Masaža očiju

Ukoliko većinu radnog vremena provodite ispred monitora, sasvim je normalno da vaše oči budu umorne. Kako biste to izbjegli potrebne su vam svega tri minute. Pomjerite se od računara, zatvorite oči te postavite kažiprste na kapke. Masirajte kapke kružnim pokretima u suprotnom smjeru i u smjeru kazaljke na satu i ne pritišćete kapke prejako.


Popular Posts