Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

Što učiniti kada vam partner nesnosno hrče?

Link

Šest od deset ispitanih priznalo je da hrče, dok polovica partnera učestalih hrkača tvrdi kako često pokušavaju zaspati negdje drugdje.

Ako spavate s osobom koja nesnosno hrče, posljedice za vas mogu biti prilično negativne. Neispavanost, nervoza, stres, manjak koncentracije itd. Što učiniti u ovakvom slučaju? Postoje različite metode, direktne i indirektne, no stručnjaci navode kako je najbolje proučiti u koju kategoriju hrkanja pripada vaš partner te prema tome odrediti prevenciju.

Hrkanje se definira kao neugodan zvuk kojeg proizvodi meko tkivo nepca i ostalo tkivo u ustima, nosu i grlu. Rezultat je to turbulencije koju stvara zrak tijekom udisanja, do koje dolazi djelomično zbog blokade.

Nazalno (nosno) hrkanje - do ovog tipa hrkanja dolazi zbog blokade nosnih puteva kao rezultat alergija ili činjenice da nosnice ˝kolabiraju˝ tijekom disanja. Nazalni dilator (naprava koja služi za otvaranje dišnih puteva) trebala bi pomoći. U slučaju alergija isprobajte neki od sprejeva za čišćenje dišnih puteva.

Hrkanje na usta - ovaj tip hrče samo kada su usta otvorena. Kako biste zaustavili hrkanje, probajte intraoralnu udlagu. Postoji više vrsta udlaga, od kojih je Silensor-snoreguard jedna od djelotvornijih i praktičnijih.

Hrkanje zbog jezika - u ovom slučaju, do hrkanja dolazi kada jezik padne u grlo, te blokira prolaz zraka. U blažim slučajevima pomaže okretanje osobe na bok, što vraća jezik u početni položaj, ili intraoralna udlaga.

Vibriranje nepca - ovo se često događa kod osoba koje imaju problema s težinom. Također pomažu sprejevi za dišne puteve koji će utrnuti tkivo nepca, ili traka kako bi se usta zadržala zatvorenima.

Popular Posts