Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

Češnjak, ocat i višnje - prirodna sredstva protiv bolova




Hrana koju jedemo određuje i kako se osjećamo. Znamo da postoje vrlo ljekovite namirnice, no ono što možda niste znali je da neke od njih ublažavaju bol, djeluju anestetički i to trenutno. Na stranici insanity.posterous.com saznali smo o 20 namirnica koje mogu pomoći kod zubobolje, glavobolje, uhobolje i mnogih drugih boljki, a u ovom članku vam donosimo prvih pet.

Đumbir pomaže kod bolnih mišića.

Danski istraživači su boležljivim ljudima koji su sudjelovali u istraživanju dali đumbir da si njime poboljšaju prehranu. Kroz dva mjeseca, 63% ispitanika izjavilo je da su im uvelike ublaženi bolovi u mišićima i zglobovima, kao i natečenost i grčevi. Stručnjaci tvrde da je to zbog gingerola, moćnog spoja u đumbiru koji sprječava proizvodnju hormona boli u organizmu. Preporučena dnevna doza đumbira je jedna čajna žlica sušenog đumbira ili dvije čajne žlice sitno nasjeckanog kojeg možete dodati hrani.

Češnjak ublažava zubobolju.

Boli vas zub, a ne možete zubaru? Nježno žvakanje češnja češnjaka može ublažiti bol i upalu desnih na barem dva sata, tvrde američki istraživači. Češnjak u sebi ima sastojak eugenol koji je snažan, prirodni anestetik. Osim toga, ¼ čajne žličice češnjaka u granulama dnevno u obroku štiti srce. Ova vrlo jednostavna navika pomaže stabiliziranju krvnog tlaka i smanjuje kolesterol zaslužan za sužavanja vena, tvrde stručnjaci.

Jabučni ocat pomaže kod žgaravice.

Pomiješajte jednu jušnu žlicu jabučnog octa s 30 ml vode, popijte prije svakog obroka i više nikad nećete imati problema sa žgaravicom. Jabučni ocat obiluje jabučnom i vinskom kiselinom koji su snažni probavni pomagači te sudjeluju u razgradnji masti i proteina u želucu čime pomažu pri probavi.

Ako vas boli uho, pomozite si uljem od češnjaka.

Bolne infekcije uha vrlo su često razlog pune čekaonic hitne pomoći. Ako osjetite nadolazeću infekciju, ukapajte dvije kapi toplog ulja češnjaka dva puta na dan kroz pet dana. Ovaj tretman može biti učinkovitiji od lijekova, kažu stručnjaci. Češnjak je pun aktivnih sastojaka poput germanija, selena i sumpornih spojeva koji su fatalni za mnoštvo različitih bakterija koje u uhu uzrokuju bol.

Višnjama otjerajte glavobolju i bol u zglobovima.

Neka od posljednjih istraživanja govore da jedna od četiri žene boluje od artritisa, gihta i glavobolje. Istraživanje je pokazalo da zdjelica višanja na dan ublažava bolove bez da uznemiri želudac uobičajenom dozom lijekova protiv bolova. Antocijanin, sastojak koji višnjama daje njihovu crvenu boju je anti-inflamator i 10 puta jači od ibuprofena i aspirina. Pojedite barem 20 višanja na dan (svježih, smrznutih ili sušenih) i uživajte u danima bez bolova.


Popular Posts